De 4 grootste risico’s voor Assurantiekantoren met beperkte kennis van Kredietverzekeringen, bij het beheren van schadeportefeuilles zakelijke relaties
10 februari 2017 

De 4 grootste risico’s voor Assurantiekantoren met beperkte kennis van Kredietverzekeringen, bij het beheren van schadeportefeuilles zakelijke relaties

U bent verantwoordelijk voor de portefeuille zakelijke relaties. Wist u dat gemiddeld 1 op de 50 zakelijke relaties een kredietverzekering heeft? En dat dit bij B2B zelfs 1 op 4 is? Heeft u voldoende kennis over deze bijzondere verzekering? Of vermijdt u liever het gesprek over een eventuele kredietverzekering? Dan loopt u belangrijke risico’s!

1. U mist een belangrijk onderdeel in de risico-inventarisatie

U helpt uw zakelijke klanten bij de beheersing van vele risico’s. Niet-betalende afnemers is er een van. Weet u waar u op moet letten om te beoordelen of uw zakelijke relatie grote debiteurenrisico’s loopt? En al dan niet een kredietverzekering nodig heeft?

Als belangrijke afnemers niet betalen, kan de continuïteit van uw relatie in gevaar komen. Misschien bent u voorzichtig in het ter sprake brengen van een kredietverzekering. Een kredietverzekering is een impactvol product en een complexe verzekering. Het is dus niet zo vreemd dat u terughoudend bent als u niet alle vragen kunt beantwoorden. Toch kan dit de opgebouwde vertrouwenspositie bij uw relatie schaden.

2. Uw onafhankelijke positie komt in het geding

Heeft uw zakelijke relatie een kredietverzekering rechtstreeks afgesloten bij een kredietverzekeraar? Dan gaat u waarschijnlijk samen met uw relatie in gesprek met de kredietverzekeraar over de lopende polis. Echter, als inhoudelijke kennis ontbreekt moet u volledig vertrouwen op de kredietverzekeraar. En die kredietverzekeraar benoemt vanzelfsprekend alleen onderdelen in zijn voordeel en niet de opties die concurrerende verzekeraars aanbieden.

Zonder grondige kennis van kredietverzekeringen is het onmogelijk om voor uw relatie een goede vergelijking uit te voeren. Wist u dat er maar liefst 8 kredietverzekeraars op de markt actief zijn? Een aantal daarvan biedt specialisaties, die heel interessant kunnen zijn voor uw relatie.

3. Het gevaar van imagoschade ligt op de loer

Een kredietverzekering vraagt dagelijks aandacht. Dat is het grote verschil met andere verzekeringen. Nieuwe klanten, nieuwe betalingscondities, kredietlimiet issues of andere mutaties; alles heeft gevolgen voor de polis. Daarom hebben uw zakelijke klanten behoefte aan een professional waarmee ze alle dagen over de te maken keuzes, binnen de spelregels van de polis, kunnen overleggen. Iemand die met de juiste kennis de betalingsrisico’s zo efficiënt mogelijk afdekt. En iemand die als vertrouwenspersoon fungeert op de kredietverzekering, met name voor de grensgevallen.

Een kredietverzekering leent zich niet om één keer per jaar te prolongeren. In 9 van de 10 polissen die wij ter beoordeling krijgen zitten helaas fouten. Fouten die desastreuze gevolgen kunnen hebben!

Is de polis achterhaald of incompleet, dan krijgt uw relatie eventuele schade niet uitgekeerd. Met als gevolg dat uw kantoor flinke imagoschade oploopt.

4. U loopt het risico uw relatie kwijt te raken

Heeft uw klant een kredietverzekering bij een concurrerend broker of bank? Dan zal deze partij zeker proberen ook de andere polissen naar zich toe te krijgen. Op z’n minst zal deze broker of bank een analyse willen maken van de door u beheerde risico’s. Als specifieke kennis over kredietverzekeringen ontbreekt, is uw positie bij de verzekerde minder sterk. En loopt u de kans uw relatie kwijt te raken.

KVA Credit Finance is onafhankelijk adviseur op het gebied van kredietverzekeringen. Wij bemiddelen en adviseren alleen in kredietverzekeringen en incasso’s. Dat maakt ons een strategisch partner voor assurantiekantoren (en géén concurrent).

U haalt gespecialiseerde kennis en extra omzet in huis, zonder extra kosten te maken. Meerdere assurantiekantoren hebben daarom gekozen voor samenwerking met KVA Credit Finance. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op! Geheel vrijblijvend checken wij voor u de onder uw verantwoordelijkheid lopende kredietverzekering(en).

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down