Extra zekerheid: een kredietverzekering met niet-intrekbare kredietlimieten

Extra zekerheid: een kredietverzekering met niet-intrekbare kredietlimieten

Met een kredietverzekering beschermt u zich tegen belangrijke (export-)risico’s. U kiest voor zekerheid. Hoe vervelend is het dan als uw kredietverzekeraar een kredietlimiet verlaagt of intrekt? En wat als de betreffende debiteur substantieel bijdraagt aan de continuïteit van uw organisatie? Dan kan het voortbestaan van uw onderneming in gevaar komen.

Daar is nu een oplossing voor. Voor uw belangrijkste afnemers kunt u een kredietverzekering kiezen met niet-intrekbare (‘non-cancellable’) kredietlimieten.

De belangrijkste kenmerken van een non-can kredietverzekering:

  • U heeft meer dekkingszekerheid

Tijdens een afgesproken periode (vaak 12 maanden) kunnen de kredietlimieten niet worden aangepast door de kredietverzekeraar. De limieten worden uiteraard wel gemonitord door de verzekeraar. Op het moment dat het risico verslechterd, gaat de verzekeraar met u in overleg hoe te handelen in de ontstane situatie.

Bij een reguliere kredietverzekering had u wellicht al lange tijd geen dekking meer gehad omdat de limiet al verlaagd of ingetrokken was. Bij non-cancellable is de limiet nog in stand en kijkt u samen met de verzekeraar per casus wat te doen.

  • Een nieuwe manier van werken leidt tot nieuwe inzichten

De bekende kredietverzekeraars gaan bij het afgeven van limieten af op de vermogenspositie van uw klant. Als bijvoorbeeld het vermogen van uw debiteur afneemt, kunnen ze besluiten de dekking te verlagen of zelfs in te trekken.
Bij een non-cancellable kredietverzekering wordt vooral gekeken naar uw relatie met de klant en de liquiditeitspositie van uw debiteur. De kredietverzekeraar vraagt zich af: ‘wat is de kans dat dit bedrijf binnen een jaar failliet gaat?’ Dit is een geheel andere manier van werken die nieuwe mogelijkheden biedt.

De kredietverzekering met niet-intrekbare limieten is bedoeld voor bedrijven:

  • met een non-cancellable verzekerbare omzet vanaf € 20 miljoen die
    beschikken over een degelijk credit management
  • die een deel van de debiteuren (minimaal 5) non-cancellable willen verzekeren
  • die de extra zekerheid als aanvulling (Top-up) op een bestaande kredietverzekering wensen, ook als die verzekering bij een andere partij loopt

Weer een stap in de goede richting

Het imago van een kredietverzekering is lange tijd nogal ongunstig geweest, maar gelukkig de afgelopen jaren al flink verbeterd. De kredietverzekeraars hebben dan ook hun beleid op allerlei terreinen aangepast. Zo zijn de tarieven flink verlaagd, leveren de verzekeraars meer maatwerk en communiceren ze beter.

Een kredietverzekering met niet-intrekbare kredietlimieten is wat KVA Credit Finance betreft weer een flinke stap in de goede richting. De verzekeraars bewijzen hiermee echt te willen luisteren naar hun klanten.

Iets voor u?

Zeker voor bedrijven waarvoor limieten op grote klanten van levensbelang zijn, is zo’n speciale kredietverzekering een aanrader.

Afhankelijk van uw specifieke situatie, kunnen we u helpen met een kredietverzekering met niet-intrekbare kredietlimieten. Wij onderzoeken graag samen met u of het voor u de moeite waard is.

Heeft u al ervaring met niet-intrekbare kredietlimieten? Laat het ons weten!

Afbeelding: Pixabay

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down